Main Menu

Recent posts

#91
Accesorii pentru fotovoltaice / Re: Sigurante ANL pentru bancu...
Last post by Alex - March 18, 2022, 10:09:13 AM
Au ajuns si sigurantele ANL pentru 2 clienti.

#92
Invertoare hybrid / Re: Isolar-SML-II-5KW
Last post by Alex - March 16, 2022, 03:32:23 PM
Quote from: Dan on March 14, 2022, 09:45:06 PMCum reușesc să montez pe acest invertor un sistem care să îmi consume tot ce îmi produc panourile?
Nu am acumulatori și nici n-am curând în gând să-mi cumpăr, așa că am nevoie de o cale mai complicată de-a consuma excedentul  ;)
 

Daca aveai catusi de putin,cunostiinte elementare nu puneai o astfel de intrebare,raspunsul meu este conform cu intrebarea ta,esti total pe langa subiect si recomandarea mea este una singura,cauta un instalator sa iti puna la punct sistemul.
#93
Invertoare hybrid / Re: Isolar-SML-II-5KW
Last post by Dan - March 16, 2022, 01:30:58 PM
Quote from: Alex on March 15, 2022, 09:55:05 AM...nu aveti nici cea mai mica pregatire in domeniu...
Stimate domn, așa cum ați tras din degete că modulul WiFi inițial era funcțional, ori că aldoilea chinez de la care am cumpărat urmărtorul modul nu m-a mințit spunându-mi că este compatibil, la fel trageți din degete că nu am nicio pregătire în domeniu.
Tristă autosuficiența asta, tristă...
Spor la montat panouri să aveți, mi-e clar că mie nu-mi puteți fi vreodată de folos cu nimic.

Cugetasem că-i vreun forum deschis de vreun pasionat.
Aici am greșit, indubitabil.
#94
Invertoare hybrid / Re: Isolar-SML-II-5KW
Last post by Alex - March 15, 2022, 09:55:05 AM
Instalatiile electrice se executa de catre personal autorizat,avand in vedere ca,un invertor lucreaza cu 2 tipuri de curenti: alternativ si continuu,si nu aveti nici cea mai mica pregatire in domeniu,singurul sfat viabil este sa solicitati ajutorul unui specialist,cu,curentul electric nu te joci decat o singura data...un invertor nu este precum un Tv. il bagi in priza si conectezi o antena sa vizionezi programe tv,un invertor are nevoie de tablouri dedicate pe curent continuu si alternativ,are nevoie de setari de tensiune,are nevoie sa fie legat corect intr-un tablou electric general al casei care RESPECTA normativul I7 si nu in orice pocnitoare de tablou electric,sunt mult mai multe de facut,iar pentru asta ai nevoie de personal calificat!
#95
Invertoare hybrid / Re: Isolar-SML-II-5KW
Last post by Dan - March 15, 2022, 09:15:31 AM
Quote from: Alex on March 14, 2022, 11:33:33 PMInvertorul funcționează foarte bine cu modulul WIFI cu care a fost livrat...
Tocmai am scris cât am putut de clar că nu funcționează.
Vă rog să mă scuzați dacă știți mai bine decât mine, v-am cerut doar o opinie bazată pe informațiile corecte pe care vi le-am oferit.
Acceptați faptul că există module noi și nefuncționale, nu-i atât de greu.
Tot ce am putut face a fost să îmi recuperez o parte din bani, de la chinez.

La a doua întrebare, îmi puteți oferi vreun sfat?
Altul decât să întreb un instalator  ;)

#96
Invertoare hybrid / Re: Isolar-SML-II-5KW
Last post by Alex - March 14, 2022, 11:33:33 PM
Invertorul funcționează foarte bine cu modulul WIFI cu care a fost livrat,pentru montaj și configurarea lui chemi un instalator să îți facă totul cap-coada!
#97
Invertoare hybrid / Isolar-SML-II-5KW
Last post by Dan - March 14, 2022, 09:45:06 PM
De curând, mi-am montat acest invertor:

You cannot view this attachment.

L-am cumpărat la pachet cu un modul WiFi, perfect nefuncțional.
Mi-am luat alt modul WiFi, incompatibil  :P

Și acum întrebările:
Unde găsesc un vânzător care știe ce vinde? (doar modulul de comunicație cu vreo aplicație măcar decentă).
Cum reușesc să montez pe acest invertor un sistem care să îmi consume tot ce îmi produc panourile?
Nu am acumulatori și nici n-am curând în gând să-mi cumpăr, așa că am nevoie de o cale mai complicată de-a consuma excedentul  ;)
 


#98
Accesorii pentru fotovoltaice / Re: BMS Smart Bluetooth
Last post by Alex - March 14, 2022, 10:48:03 AM
Dupa 18 zile de la comanda,in sfarsit BMS-ul a, ajuns la mine!

#99
Discutii generale / Cand nu ai protectii in tablou...
Last post by Alex - March 12, 2022, 08:57:18 AM
Tot timpul imi racesc gura,de cele mai multe ori degeaba spunand ca inainte de a face o instalare de sistem fotovoltaic sa va schimbati tabloul general al casei conform cu normativul I7 avand minim 3 protectii cat si sigurantele tip curba B,sa nu mai vorbesc de impamantare dedicata la invertor conform cu manualul sau,rezultatul unor astfel de instalari neconforme facuta pe principiul deja cunoscut : "lasa ba, ca merge si asa" il aveti in imaginea de mai jos,se pare ca vom avea un an plin de surprize negative datorita celor ce urmaresc sa instaleze rapid fara sa tina cont de cele mai elementare reguli de siguranta...sau desigur al celor care isi fac singuri montajul si punerea in functiune doar ca au vazut ei niste clipuri pe net sau au citit cate ceva despre instalarile fotovoltaice dar nu stiu nimic despre electricitate...

Foto: invertor lovit de fulger pe reteaua nationala!

#100
Eoliene / Dimensionarea cablurilor intre...
Last post by Alex - March 08, 2022, 01:26:02 PM
Pentru că peste noapte au apărut mulți care se consideră superiori producătorilor de eoliene,postez aici recomandările producătorului pentru eoliene cu puteri intre 1KW și 2KW ,recomandări despre lungimea cablului de la eoliană la controller,prezentele recomandări sunt din manualul eolienei istabreeze 1KW-2KW ,un sfat gratuit...manualul nu este făcut de proști iar recomandările nu sunt scrise degeaba, dacă aveți chef de teste o faceți pe pielea voastră,pe acest forum se va posta tot ceea ce este în concordanță cu manualul produsului fie el eoliană fie el invertor,recomandări de "Dorei" nu sunt permise pe acest forum și vor fi șterse instant!